RSS

Viziune asupra vietii -moartea nu exista

26 ian.

In episodul precedent „Momentul intrebarilor „am amintit  faptul ca , cunoasterea este putere ,puterea de a stapani  si autostapani ,la modul cel mai pozitiv, putere  de a infrange teama ,… dusmanul sanatatii si a bucuriei de a trai .

Cand apare teama?  cand apare necunoscutul ,… atunci hai sa cunoastem cat mai mult pentru ca necunoscutul sa se diminueze , iar  noi sa fim impacati cu viata .

In plus , cunoasterea ne ajuta sa ne schimbam viziunea asupra vietii si a aspectele ei care nu sunt nici bune nici rele , ele exista pur si simplu , si devin bune sau rele ,  functie de modul in care le percepem noi .

In acest episod voi relata  o perspectiva asupra rastimpului acestei vieti , asupra existentei noastre si a „noastra insine” , dupa invataturile lui Abraham , care au inspirit-o pe Esther Hics in cartile sale.

 Scopul cunoasterii acestei perspective  este diminuarea sentimentului de teama in fata mortii …, care de fapt , nu exista !

 Pentru a accepta aceasta este necesar sa aflam ce suntem ? de ce existam ?

Nasterea noastra intrun corp fizic , pare , sa fie inceputul a ceea ce suntem dar… ,  ce suntem ?  un corp pe care il percepem cu simturile pe care le avem ?  sau … poate mai este ceva ,  ascuns noua  si acolo  suntem noi , acolo este sinele , sufletul si  spiritul , imbracat in ceea ce pare ca suntem ,   corpul fizic .

 Ni se pare oarecum  logic ,in lumea noastra duala , ca nu poate fi plin fara gol , cald fara frig , bun fara rau , intuneric fara lumina ,  aspecte opuse ale aceluiasi element , am putea spune.

 Am  sa va redau , intocmai  , spre intelegere ,  o cugetare graitoare  a inteleptului asiatic  Lao  Zi :

Punem treizeci de spite la un loc si spunem ca avem o roata ;

Dar utilitatea rotii depinde de spatiul unde nu este nimic .

Framantam lutul pentru a face un  vas ;

Dar utilitatea vasului depinde de spatial unde nu este nimic .

Spargem peretii pentru usi si ferestre , ca sa facem o casa;

Dar utilitatea casei depinde de spatiile unde nu este nimic .

Asadar, la fel cum profitam de ceea ce este , trebuie sa recunoastem si utilitatea a ceea ce nu este ,  din punct de vedere a perceptiei noastre!.  Deocamdata nu avem dezvoltat simtul necesar perceptiei  , de aceea spunem ca, nu este.

 Imi amintesc , ca nu mi-a fost usor sa inteleg ca golul , nu este ceea ce numim noi gol , doar  pentru ca nu putem vedea ce este in acel  spatiu , si credem  ca este gol .

Materia are insusirea unica de a primi ,de a atrage , ea este magnetica ,are calitatea pamantului ,  dar pentru a primii ceea ce atrage ,este necesar de spatiu.

Iata ca materia este un gol continuu ,  iar plinul este ceea ce patrunde in ea . Un alt gen de energie , opusa  …,conform legii atractiei universale .

 Este foarte important sa intelegem acest lucru , pentru cunoasterea a ceea ce numim sinele nostru.

 Este un adevar absolut demonstrat stiintific .

Am spune ca am inteles ca nu este gol fara plin. Asadar pare logic ca in corpul nostru fizic sa fie spatii , zicem noi goale.

Sa ne imaginam corpul nostru ca un pahar , peretii lui formeaza un  , spatiu , in care va intra tot ce dorim , constient sau inconstient umplandu-l  , fie ca este aerul pe care inconstient il respiram , fie apa pe care o bem cand constientizam ca  ne este sete  , sau hrana cand simtim ca ne este foame .

Asta la modul simplist pt.ca noi avem un corp complex cu multe spatii incepand de la cele din AND-ul nostru si pana la stomac pe care il percepem ca spatiu .

Ca o concluzie ,… noi percepem cu simturile noastre ,… cel putin deocamdata ,  doar lumea materiala , partea goala ,  partea plina , cea invizibila pe care o numim , impropriu , vid , nu prea stim ce este ,  doar simtim ca fara ea nu putem trai.

 Oamenii de stiinta cu ajutorul fizicii cuantice au inceput sa decodifice  acest asa zis vid .

Acel aparent vid  din fiecare celula a corpului nostru ,  noi il numim suflet si daca fiecare dintre noi este unic , avand  ADN-ul sau , care creaza corpul fizic ,  pare logic  ca si vidul care umple golul , respectand forma  sa fie unic .

  Asadar fiecare are sufletul si spiritul sau . La modul cel mai acceptat , ADN –ul il mostenim de la parinti , este format din elementele pamantului ,  iar sufletul si spiritul sunt energie cosmica , divina dinafara lumii materiale .

 Presupunem ca am inteles ca suntem o creatie complexa , formata din corp fizic care imbraca un suflet si spirit care il activeaza , ii da viata .

Venirea noastra pe lume , este ca si cum , am intra intro sala  de cinema si incepem  sa simtim ca , existam din acel moment , si traim evenimentele care se deruleaza pe ecranul din fata noastra.

Prin analogie sala de cinema este mediul in care se desfasoara viata noastra.

 Ma astept la replica dvs. fireasca ca ;  din punct de vedere fizic, nasterea noastra intrun corp de bebelus , este diferita de patrunderea intro sala de cinema!…corect !

Atunci cand intram intro sala de cinema nu uitam ce ni s-a intamplat inainte ,  avem simtul continuitatii  dupa iesirea din sala.

Cu alte cuvinte nu avem impresia ca  pentru noi , a inceput  o noua viata  in momentul intrarii in sala de cinema ,  ci doar ca asistam  si chiar participam emotional  la o secventa de viata ,  din viata vesnica, fara inceput si sfarsit.

Aceasta secventa de film , mai lunga sau mai scurta,  este chiar viata noastra ,  aici si in aceasta forma ! la terminarea ei iesim din sala si plecam in alta parte , in alt loc,cu alte dimensiuni ,chiar nelimitat.

Toate trairile cu emotiile lor le luam cu noi , ele s-au inregistrat in minte in constiinta , si –n  suflet …Si le ducem… unde ?    acolo unde este nevoie de ele ,  in constiinta universala .

 De ce este nevoie de ele ?  poate ca hrana , care va fi digerata si luat din ea , ce este mai bun.

 Intuiesc  acest lucru pt, ca mi-e greu  sa cred ca programul coexistentei lumilor se intrerupe in lumea fiintei umane .In plus mi se pare ca confirma , afirmatia despre existenta ” cum e sus asa si jos”

Plastic vorbind  , poate ca” digerarea ” , de care vorbeam este tocmai judecata de apoi de care se vorbeste ca s-ar produce dupa ridicarea sufletului la cer , ce e bun este folosit la evolutie , ce e rau este aruncat , process  cunoscut  inca de la nivel celular.

Tot ce se spune ca se intampla sus , in alte dimensiuni , nu este altceva deacat o extensie intuitiva a ceea ce se petrece in lumea noastra .

Nimeni pana la ora actuala nu a trait  in alte dimensiuni .

Adevarat ca simtul intuitiei este diferit dezvoltat la fiecare dintre noi la unii fiind chiar neactivat .

Sper ca nu ati inteles ca am luat-o razna ?!

Sa revenim pe pamant .

Asadar ,  incepem sa realizam ca :  atunci cand ne-am nascut ,in corpul pe care il numim , „noi insine” , nu era defapt „inceputul nostru „.

Doar mica nostra dimensiune si  imaturitate fizica , fac sa para ca abia suntem la inceputul nostru .

Intr-adevar ca doar „pare”, ca este un inceput,  viata este o continuitate si acest simt al continuitatii ne ajuta  sa avem o perspectiva mai ampla asupra vietii . si  sa ne intrebam , aici si acum, „ce suntem ?”,  „de ce am venit in acest corp ?”, care este scopul aceste vieti? .

De ce viata  este o continuitate?  cand totul pare a fi nou ?.. .pt. ca noi ca fiinte , suntem vitalizati de o forta nevazuta fara de care nu ar exista viata.

Moartea este o simpla separare dintre  elementele  care au compus viata  .

Organismul material  care este un ansamblu  de cateva elemente , care se vor separa dupa moarte , sufletul fiind o entitate spirituala ,  nu se poate dezintegra  , structura lui ramanand integrala .

 Aceste suflete vor imbraca alt corp si anume , acela care se va potrivi calitatilor si puterilor sale .,de aceea se spune ca noi ne alegem parintii inainte de nastere , pentru ca de la ei se mosteneste corpul fizic ,iar acesta trebuie sa se potriveasca spiritului intocmai ca o haina.

Noul corp si noul mediu,  ofera o noua oportunitate , unei Fiinte spirituale , foarte intelepte si foarte  batrane , sa continue , sa evolueze in noi moduri , pana la desvarsire .

 Cum va evolua ? acumuland  experientele si trairile emotionale, pe care le va trece corpul fizic .

 Cand va parasii corpul fizic , isi va dezbraca haina , se va intoarce in planul lui de existenta ,  imbogatind  Constiinta universala .

 Constiinta universala , are scopul de a evolua la infinit experimentand viata in corpuri fizice .pana la desavarsirea  .

Desavarsirea creatiei  , este  asemanarea cu Creatorul sau .

 Este  cunoscut   ca orice creator  da creatiei sale o parte din  esenta sa  ,  cautand sa-si perfectioneze creatia in directia , a esentei sale a aptitudinilor sale .

Asa face un Pictor , un sculptor ,un compozitor …

Creatorul vietii este Energia- sursa a vietii, forta divina , D-zeu , ea este Unica indiferent de numele pe care il atribuim ,dupa limba  sau  credinta noastra.

 Ea actioneaza intro singura directie , are aptitudinea , de a da ,  influetand si activand materia care , are aptitudinea de a primi .

Toate intelepciunile de pe pamant sunt bazate pe metode diverse de a largi capacitatea de a primii aceasta energie , fara de care nu se poate evolua .

Toata creatia este animata spre  inaltare, spre  evolutie .

 Plantele  se inalta orientandu-se dupa lumina ,  vietuitoarele  s-au ridicat de pe pamant in picioare si apoi oamenii care s-au inaltat  si mai mult , epuizandu-si , se pare , potentialul material .

 Inaltarea continua  si  inafara lumii materiale , in alta dimensiune  , cea a spiritului ,… pana la desavarsirea  totala .

Desavarsirea  noastra in aceasta forma de viata  ,este aceea ce numim noi „mantuire„.

  Sensul cuvantului este ; salvare, eliberare ,scapare .

In Vechiul Testament , care a fost scris in limba ebraica, cuvantul mantuire se traduce in Iesuah , acesta fiind numele lui Isus in ebraica . de aceea  ,  noi il numim Mantuitorul .

 Dar de ce sa scapam , de ce sa ne salvam  ? de cel rau , spunem noi …desi nu este rau , ci necesar , fiind vorba de mediul fizic , de materie ,  mai exact de atractia ei.

Pentru a ne mantui, trebuie sa slabim legatura noastra cu lumea materiala sa nu ne risipim energia vietii cu preocupari de acumulare materiala  , sa nu ne ingrijoram pentru lucruri  care se degradeaza si se intorc de unde au venit.

 Altfel spus sa nu concentram materia , reducand spatiul care trebuie umplut de energie divina .

 Materia va ramane aici in lumea ei,  dar noi am inteles ca , nu suntem numai materie ci si spirit , atunci unde este grija pentru el ,pentru  esenta  vietii ? am cam uitat de existenta lui , incetinind astfel , evolutia .

 In aceasta situatie nici nu poate fi vorba de mantuire si nici de a ne elibera de sentimentul  fricii de moarte , pentruca legatura cu aceasta lume este atat  de puternica incat,  sentimental pierderii ei este foarte dureros .

Intrun corp suferind , infricosat , contractat , nici spiritul nu se simte prea confortabil si cand  cu greu se va elibera , nu va avea putere sa se ridice in dimensiuni prea inalte , pentruca nu l-am chinuit  , inloc sa-l  ajutam  .

Intelegand ca noi suntem aceea fiinta divina  din  interiorul  corpului fizic , nu mai avem nici un motiv sa ne temem de moartea , care nu exista pentru noi , noi suntem vesnici .,noi suntem parte din Dzeu cel vesnic .

In corpul nostru  exista aceasta Fiinta  sursa , sau D-zeu , este fiinta noastra interioara.

 De aceea se spune „D-zeu este peste tot si in toate „, pentruca  aceasta forma de viata pe care o traim si realitatea, lumea , in care traim  este duala .

 Dualitatea constand in  interactiunea dintre cele doua forte , cea a Pamantului si cea a Cerului sau a Universului .

Desi aparent sunt opuse , ele se completeaza creand  viata , care va fi fara suferinte , daca echilibrul dintre cele doua forte va fi pastrat .

Sper din suflet ca prin saracele mele cuvinte , sa va fi schimbat viziunea asupra a ceea ce suntem ,  in scopul de a va  bucura de viata , pe care o  aveti.

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe ianuarie 26, 2018 în Uncategorized

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: