RSS

Energia vietii

13 iul.

Energia vietii
O premisa fundamentala a medicinei traditionale chineze , este aceea ca toate formele de viata din univers sunt animate de o forta vitala . Aceasta forta vitala esentiala  este numita in chineza qi  care in traducere literara , inseamna – respiratie – aer si energie , echivalentul exact a termenului prana din yoga indiana , in medicina occidentala este acceptat termenul de energie „bionica” sau „bioelectrica„.
 Aceasta este invizibila, linistita, amorfa si patrunde peste tot.viata
 In cadrul sistemului uman ea adopta multe forme diferite.
 Forma de baza se numeste” energie primordiala ” si care este explozia initiala de energie care are loc in timpul conceptiei si care ii insufla viata fatului din uter. Poate fi comparata cu energia potentiala dintro baterie.
 Ea incepe sa se imprastie din momentul nasterii si viteza pierderii acestei energii determina durata de viata a fiecaruia dintre noi.
Unul dintre motivele pentru care copiii sunt atat de activi si de energici fata de adulti , consta in faptul ca acestia nu si-au poluat si imprastiat energia primordiala initiala in masura in care au facut-o adultii.
 Copiii nu prezinta simptome la fel de marcate ale regimului alimentar necorespunzator si ale respiratiei incorecte ca adultii , ei fiind inca protejati de baterii primordiale puternice .
Consumul acestor baterii pentru a compensa regimul alimentar necorespunzator si a altor obiceiuri de viata rele , maresc viteza de disipare a energiei si incep a se pune bazele afectiunilor cornice pe care le vor avea la maturitate .
Cu mii de ani in urma , oamenii au observat ca energia vitala poate fi tonifiata si intensificata prin regim, cu ajutorul plantelor , al respiratiei corecte, al sexului regulat si al altor discipline de viata care au scopul de a reincarca bateriile primordiale , micsorand viteza de disipare si prelungind viata.
Corpul produce doua forme diferite de energie bionica direct din elementele nutritive esentiale extrase prin digestie din mancare si apa.
Una dintre aceste energii se numeste „energie nutritiva„, se extrage din cele mai pure elemente ale digestiei si energizeaza organele , glandele , nervii , oasele si toate tesuturile vitale .
 Celalalt tip de energie se numeste „energie protectoare„, generate din produse secundare , mai putin rafinate ale digestiei. Aceasta circula de-a lungul suprafetei corpului , chiar sub nivelul pielii , protejand intregul organism impotriva invaziilor extremelor energiei ambientale , cum ar fi caldura , frigul, uscaciunea,vantul etc.
Atunci cand energia pamantului extrasa din hrana si apa se intalneste cu cea a cerului absorbita din aer , se amesteca in fluxul sangvin  pentru a forma varietatea unica de energie vitala care da viata sistemului uman.
Regimul alimentar si respiratia reprezinta aspecte fundamentale si complementare in cultivarea sanatatii si a longevitatii , acestea reprezinta principalele noastre surse de energie vitala.
Miile de afectiuni pornesc de la energie , in momentul in care se formeaza un dezechilibru . Medicina occidentala detine aparatura necesara pentru a detecta dezechilibrele energetice desi accepta cu foarte multa retinere ceea ce nu este vizibil , pipaibil etc.
In puterea noastra ramane grija pentru a ne hrani cu alimente cat mai pure si combinate corespunzator pentru a putea fi usor digerate fara risipa de energie , si de a invata sa respiram corect aer curat , pe cat posibil .
 
 
 

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: