Se stie ca alimentatia joaca un rol important in preventia cancerului. Recent, cativa specialisti in domeniul oncologiei au publicat in „Jurnalul Colegiului de Nutritie din America” noi recomandari nutritionale pentru a reduce riscul de aparitie a cancerului.
Cat mai multe fructe si legume – fructele si legumele, in special cele cu frunze verzi, ajuta la reducerea riscului de cancer, anunta Top Sante. Broccoli si varza pot scadea cu 18% probabilitatea de a face cancer de plamani sau de stomac. Femeile care consuma legume bogate in caroten (morcovi, cartofi dulci) isi scad cu 19% riscul de a face cancer mamar. In ceea ce priveste consumul regulat de rosii, acesta a fost asociat cu o reducere cu 27% a aparitiei cancerului de stomac.
Limitati consumul de alcool – chiar si in cantitati mici, alcoolul poate favoriza aparitia cancerului. Astfel, chiar si consumul unui pahar de alcool pe saptamana este…
Vezi articolul original 321 de cuvinte mai mult