RSS

Cancerul – noi recomandari ale specialistilor (2014)

08 iul.

equilibrium

Se stie ca alimentatia joaca un rol important in preventia cancerului. Recent, cativa specialisti in domeniul oncologiei au publicat in „Jurnalul Colegiului de Nutritie din America” noi recomandari nutritionale pentru a reduce riscul de aparitie a cancerului.

Cat mai multe fructe si legume – fructele si legumele, in special cele cu frunze verzi, ajuta la reducerea riscului de cancer, anunta Top Sante. Broccoli si varza pot scadea cu 18% probabilitatea de a face cancer de plamani sau de stomac. Femeile care consuma legume bogate in caroten (morcovi, cartofi dulci) isi scad cu 19% riscul de a face cancer mamar. In ceea ce priveste consumul regulat de rosii, acesta a fost asociat cu o reducere cu 27% a aparitiei cancerului de stomac.

Limitati consumul de alcool – chiar si in cantitati mici, alcoolul poate favoriza aparitia cancerului. Astfel, chiar si consumul unui pahar de alcool pe saptamana este…

Vezi articolul original 321 de cuvinte mai mult

 
Scrie un comentariu

Scris de pe iulie 8, 2014 în Uncategorized

 

Lasă un comentariu